Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حال حاضر خودروهایی در کشور در حال تردد هستند که چند دهه از عمر آنها می‌گذرد و دولت سیزدهم قصد دارد با توجه به شرایط صنعت خودرو کشور و توان خودروسازان داخلی طرح تعویض خودروهای فرسوده که در دولت قبل متوقف شده بود را دوباره احیا کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، در حال حاضر خودروهایی در کشور در حال تردد هستند که چند دهه از عمر آنها می‌گذرد و دولت سیزدهم قصد دارد با توجه به شرایط صنعت خودرو کشور و توان خودروسازان داخلی بخشی از خودروهای فرسوده‌ را از رده خارج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

که در این راستا وزارت صمت بر اساس تبصره ۷ قانون بودجه سال جاری قرار است ۱۰ درصد از خودرو‌هایی که از طریق قرعه کشی عرضه می‌شود به دارندگان خودرو‌های فرسوده تخصیص دهد این طرح جدید از شهریورماه اجرا می‌شود و سهم دارندگان خودرو‌های فرسوده که در دو قرعه کشی قبل برنده نشده اند در قرعه کشی پیش رو محفوظ است.

بر اساس در بند (ف) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ مقرر شده که حداقل ۱۰ درصد از ظرفیت خودروهای عرضه شده در فرآیند قرعه‌کشی فروش محصولات خودروسازان به صاحبان خودروهای فرسوده اختصاص یابد. البته مشروط به اینکه در هنگام تحویل خودرو خریدار گواهی اسقاط خودرو فرسوده خود را تحویل دهد.

از ابتدای سال ۱۳۹۹ به دلیل شرایط خاص صنعت خودرو کشور و افزایش تقاضای کاذب در بازار مکانیزم قرعه‌کشی خودرو با اعمال محدودیت‌های ثبت نامی برای متقاضیان و خرید خودرو توسط مشتریان واقعی در دستور کار قرار گرفت و با وجود انتقاداتی که در این رابطه مطرح بود همچنان این روند ادامه داشت که در نهایت با برنامه ریزی وزارت صمت برای حذف قرعه‌کشی، با افزایش تولید خودرو حدود 50 درصد خودروهای در طرح‌های فروش مختلف از فرآیند قرعه‌کشی خارج شدند. در شهریور ماه نیز  تمام محصولات سایپا و محصولات ایران خودرو در بخشی از طرح‌های فروس قابلیت واگذاری بدون قرعه‌کشی را خواهند داشت.

سامانه یکپارچه تخصیص خودرو نیز نقش مهمی در کاهش التهابات بازار خودرو و حذف واسطه‌ها داشته است. در حالی که پیش از این در ازای عرضه ٢٠ هزار خودرو توسط یکی از خودروسازان حدود ۱۱ میلیون نفر برای قرعه‌کشی ثبت‌نام کردند اما در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو با افزایش میزان ظرفیت خودروها در طرح‌های مختلف به همراه افزایش تولید خودروسازان طی دو مرحله اجرای طرح فروش تعداد متقاضیان خودرو به شدت کاهش یافته و این موضوع نشان می‌دهد سامانه یکپارچه تخصیص خودرو توانسته است در تنظیم بازار موفق عمل کند.

با ادامه این روند اجرایی شدت آیین نامه واردات خودرو انتظار می‌رود طی ماه‌های آینده به کل فرآیند قرعه‌کشی از فروش خودرو حذف شود و بازار با افزایش تولید خودرو و معرفی خودروهای جدید به تعادل برسد. که این اتفاق می تواند به سرعت اجرای طرح تعویض خودروهای فرسوده در کشور کمک کند.

مهم‌ترین بخش‌هایی که متأثر از تردد خودروهای فرسوده در سطح کشور دچار چالش شده، تولید و مصرف سوخت است زیرا هر یک از خودروهای فرسوده نسبت به یک خودروی غیرفرسوده ۱۴.۳ درصد مصرف بنزین بیشتری دارد.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در مجموع حدود ۲ میلیون و ۱۷۰ هزار دستگاه انواع خودرو شامل خودروی شخصی، تاکسی، کامیونت، کامیون، کشنده، مینی بوس و اتوبوس در مرز فرسودگی قرار دارند. چنانچه اسقاط خودروهای فرسوده بار دیگر در دستور کار قرار گیرد سالانه حدود ۵۷۵ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور به دنبال خواهد داشت. 

همچنین اسقاط هر خودروی فرسوده در شرایط فعلی سبب کاهش مصرف ۲۰۰۰ لیتر بنزین در سال می‌شود. ارزش صادراتی این میزان بنزین بیش از ۱۸۰۰ دلار معادل با ۵۴ میلیون تومان است.

همچنین با فرض اسقاط ۳۰۰ هزار خودرو در سال، بیش از ۵۴۰ میلیون دلار معادل ۱۶.۲ هزار میلیارد تومان به صورت سالانه در مصرف بنزین صرفه جویی می‌شود.

اگر این مبلغ در اختیار سیاستگذار کلان قرار داشته باشد نه تنها کاهش مصرف سوخت و به دنبال آن کاهش آلودگی هوا اتفاق خواهد افتاد بلکه می‌تواند آن را در بخش‌هایی مانند گسترش شبکه حمل‌ونقل عمومی در کلان‌شهرها، تحقیق و توسعه شرکت‌های خودروساز و توسعه زیرساخت‌ها در مناطق محروم هزینه کند.

البته عزم جدی دولت در پشتیبانی از این طرح جایگزینی خودرهای فرسوده با همکاری بانک‌ها بابت تزریق منابع مالی و همچنین تلاش خودروسازان برای تامین و تحویل به موقع محصولات جایگزین استاندارد ادامه خواهد داشت. 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خودرو خودروسازان دولت صرفه جویی صنعت خودروهای فرسوده قرعه کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۱۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 

 


به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، سعیدی گفت: در راستای طرح احیا و تعادل بخشی و با همکاری گروه گشت و بازرسی این اداره، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳ حلقه چاه غیر مجاز شناسایی و پر شد که این امر صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب را در پی داشت. 
 
 رئیس اداره منابع آب شهرستان‌های بافق و بهاباد افزود: همچنین ۶ مورد قطع برق و پلمپ منصوبات انجام شد. 


سعیدی با اشاره به همکاری خوب دستگاه قضایی و انتظامی این دو شهرستان برای برخورد با متخلفان و متجاوزان به منابع آب زیر زمینی و سطحی اظهار داشت: این اداره با هرگونه تخلف در زمینه منابع آبی برخورد قانونی و جدی خواهد داشت. 
 
وی همچنین در خصوص نصب کنتور‌های هوشمند در دو بخش کشاورزی و صنعتی اشاره کرد و گفت: ۸۲ در صد از چاه‌های صنعتی و ۹۳ درصد از چاه‌های کشاورزی این دو شهرستان به کنتور هوشمند مجهز شدند و برای سومین سال پیاپی طرح تحویل حجمی آب کشاورزی با همکاری کلیه‌ی بهره برداران به طور کامل انجام شد. 


رئیس اداره منابع آب بافق و بهاباد افزود: در راستای مشارکت همگانی مردم و مسئولین در حفاظت بیشتر از منابع آب، تعداد ۲ جلسه شورای حفاظت از منابع آب در سطح دو شهرستان تشکیل گردیده است.

دیگر خبرها

  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • دولت سیزدهم برای مناطق جنوبی تهران چه برنامه هایی دارد؟ | نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد
  • مصوبات کمیسیون‌ها درباره اسقاط خودرو و قیمت‌گذاری آرد و نان
  • صرفه جویی ۲/۵ میلیارد تومانی نیروگاه رامین اهواز با بازسازی دستگاه جت پرشر دیزل
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق